Biografie

Mijn naam is Kick van de Vooren, woonachtig in Hoorn NH.

Na in mijn schooltijd en daarna al enkele jaren dicotheekwerk te hebben gedaan heb ik in 1984 in Hoorn (NH) mijn eerste radiostappen gezet bij de toenmalige ziekeomroep ROVOZ.
Voor de ROVOZ heb ik o.a. locatie-uitzendingen gedaan van wielrenwedstrijden en motorraces zoals die toen nog in de omgeving (Venhuizen/Hem) gehouden werden.

Enkele jaren later ben ik samen met mijn toen vaste co-presentator Erwin Fillee overgestapt naar Radio Hoorn, waar wij het vooral op senioren gerichte programma Showbizztime hebben gemaakt.

In 2000 vond ik het tijd worden voor een radiopauze, maar in 2006 kriebelde het weer en ben ik teruggekeerd naar Radio Hoorn en ben daar gestart met het - nog steeds draaiende - Countryprogramma Country Kickin'.

Naast Country Kickin' stelde ik ook het non-stop programma Oer Hollands samen, waarin ik vooral wat oudere Nederlandstalige en regionale nummers liet horen,
en presenteerde ik sinds 2010 het programma Tutti Frutti waarin ik alles draaide dat niet in het Nederlands of Engels gezongen werd.

In 2011 kreeg ik het verzoek om Oer Hollands niet meer als een 1 uur durend programma non-stop te maken, maar om te zetten naar een 2 uur durend gepresenteerd programma. Na hierover te hebben nagedacht heb ik toegestemd en stopte ik met Tutti Frutti. Er werd besloten de naam Oer Hollands te veranderen in HoornNL, en ik ging steeds meer met Live-gasten ontvangen, ook werd er een deel van de zendtijd besteed aan de Nederlandstalige muziek uit Vlaanderen. In 2013 besloot ik de naam van het programma te veranderen in 22NL.

In 2017 besloot ik Radio Hoorn te verlaten en over te stappen naar Heerhugowaard a Life, waar ik aansloot bij het al bestaande programma Hollandse Hits Alife.
Bij mijn overstap werd afgesproken dat ik ook het programma Vlaamse Hits mocht gaan maken, waarvan de eerste uitzending enkele weken later de lucht in ging. Dit programma bestaat nog steeds en wordt uitgezonden op vele zenders in Nederland en België.

Mijn grootste succes was in 2018 toen Country Kickin' door de DCMA  werd verkozen als Countryprogramma van het jaar 2018.

In 2019 heb ik besloten om Heerhugowaard a Life te gaan verlaten en per 1-11-2019 het programma 22NL nieuw leven in te blazen en dit net als Vlaamse Hits en Country Kickin' gratis beschikbaar te stellen aan radiostations in Nederland en België.